تیمچه حاج علی‌اکبر


شاید وقتی به عنوان مشتری، مهمان یا بازدیدکننده به یک مجموعه فوق مدرن قدم می‌گذارید که در جای جای آن جدیدترین فناوری‌های روز جهان استفاده شده است، انتظار ندارید که در میانه سیاحت‌تان، سر از یک بازار سنتی دربیاورید. ولی ایران‌مال این شگفتانه دلچسب را به شما هدیه می‌کند. بازار سنتی یا تیمچه حاج علی‌اکبر، هر بیننده‌ای را متحیر می‌کند. بازاری که با الهام از بازار‌های سنتی شهرهای ایران ساخته شده و انواع تزیینات در آن به کار گرفته شده است. شما را دعوت می‌کنیم که به جزییات طراحی این بازار دقت کنید. سقف‌های نقاط مختلف بازار هر کدام از یکی از آثار معماری ایرانی برگرفته شده است. همچنین طرح و نقش سقف و دیوار که از اشکال دیرینه و ریشه‌دار ایرانی در آن‌ها استفاده شده است، همگی کار دست هنرمندان جوان است. اما از درخشان‌ترین تزیینات بازار سنتی به کارگیری صنعت چوب است. درهای غرفه‌های بازار از چوب و با شیشه‌کاری منحصربفرد ساخته شده و بازسازی ارسی‌های قدیمی را محقق کرده است.

ساختار بازار سنتی مشابه بازارهای قدیمی ایران، از دو راسته اصلی و فرعی عمود بر هم تشکیل شده که محل تلاقی آن چارسو نامیده می‌شود. همچنین دو سنگاب، یکی در چارسو و یکی در ورودی شمالی بازار قرار دارد که این عنصر نیز از معماری سنتی ایرانی بهره گرفته است.

تالار آیینه و شربتخانه دو فضای مجزا در دل بازار سنتی محسوب می‌شوند که در مقالات جداگانه به این دو فضا پرداخته خواهد شد.

فروشگاه‌های درون بازار نیز متناسب با فضای سنتی آن هستند. سرای نمایش و فروش فرش نفیس، سرای اشیاء آنتیک، سرای نمایش و فروش صنایع دستی و برخی دیگر از فروشگاه‌ها که هر کدام به نحوی با هنرهای فاخر و سبک زندگی ایرانی نسبت دارند، فروشگاه‌های این بازار را تشکیل می‌دهند.

تیمچه‌ حاج علی‌اکبر در ضلع غربی طبقه  G2 بین باغ دیدار و کتابخانه جندی‌شاپور قرار دارد.